Eikenlo 2H vs Oudegem 4H

Op dinsdag 24 november werd de voorlaatste match van het jaar gespeeld voor de tweede herenploeg, tegen Oudegem. De talrijke opkomst voor Eikenlo bestond uit Tom, Koen, Erik, Jeffrey, Nick en David. Voor Oudegem waren Davy Van Ransbeeck, Kris Van Bastelaer, Stijn Peersman, Eddy De Nil en Paul De Smedt van de partij.

De eerste dubbel werd gespeeld door Tom en Koen tegen Davy en Kris. Het was meteen tegenwind en bergop voor het Eeklose duo, die met een onwaarschijnlijke 10-21 de eerste set lieten gaan. Ook in de tweede set kregen ze geen greep op het spel, en hoewel er verdienstelijke rallies gespeeld werden, werden de kansen niet verzilverd. Met een zware 7-21 eindstand ging de eerste partij richting Oudegem.

Tegelijkertijd werd ook de laatste dubbelwedstrijd gespeeld, door Nick en Jeffrey tegen Eddy en Paul. Nick en Jeffrey kwamen goed op gang, maar maakten tegen het einde van de set teveel fouten en zagen die met 22-24 in verlenging aan zich voorbijgaan. De tweede set was grotendeels hetzelfde verhaal, met afwisselend fouten bij Eikenlo en bij Oudegem, die er uiteindelijk 19-21 van maakten en zo ook de tweede partij op hun naam zetten.

Erik en Nick mochten het daarna opnemen tegen Kris en Stijn in dubbel 2. Ook dit keer bleken de mannen van Oudegem het spel beter in de hand te hebben, met 13-21 tot gevolg. De tweede set ging iets beter, maar Erik en Nick moesten uiteindelijk toch de nederlaag ondergaan met 15-21. Oudegem drie, Eikenlo niks.

Dubbel drie werd gespeeld door Jeffrey en David tegen Davy en Paul. Onnodige fouten van Eikenlo domineerden het spelverloop, en de eerste set eindigde op 15-21. De tweede set was nog rampzaliger, met absurde fouten van David op de opslag van Oudegem. De 13-21 eindstand betekende dat Oudegem ongeslagen uit de dubbelpartijen kwam.

Tom speelde de eerste enkelpartij tegen Davy. Voor elk punt werd zwaar gestreden, maar Davy haalde uiteindelijk de winst met 18-21. Tom was echter niet van plan om zich te laten doen, en maakte gelijk met een mooie 21-12. De laatste set was bijzonder spannend, en het was Tom die als eerste over de lijn was met 21-17 en alvast de eer redde voor Eikenlo.

Koen had het niet minder moeilijk in enkel twee. Kris zette de grootste druk en won de eerste set met 15-21. In de tweede set wist Koen beter gebruik te maken van de linkshandigheid van zijn tegenstander, en met mooie gekruiste aanvallen kwam hij terug met 21-18. Helaas, in de derde set kon hij dit net niet doortrekken, en met 21-23 waren ook de kansen op een gelijkspel vergaan.

In de derde enkel speelde Erik een solide partij tegen Stijn. Het korte spel van Erik bezorgde hem een eerste setwinst met 17-21. Hij hield het hoofd koel, en ook de tweede set ging richting Eikenlo, opnieuw met 17-21.

Intussen speelde David tegen Eddy. In de eerste set was het de ervaring van Eddy die doorwoog, resulterend in 14-21. Gelukkig was Davids verdediging een stuk beter in set twee, en met 21-16 sleepte hij een derde set in de wacht. Eddy had precies al opgegeven, en David domineerde naar 21-10.

Dit bracht de eindstand op 3-5, de eerste nederlaag van het seizoen voor Eikenlo.

DVH

Uitslagen

Wedstrijd Naam en Voornaam Klassement Naam en Voornaam Klassement 1ste game 2e game 3e game Games Wedstrijd Punten